TEKNİK BİLGİLER

BETOFIBER, tüm dünyada Stud Frame GRC Cladding Panel System (Karkaslı Elyaf Katkılı Beton Cephe Panel Sistemi) olarak bilinen cephe panel sistemini, A1 yanmazlık sınıfında bir izolasyon malzemesi olan Alümünyum Folyolu Taşyünü ile birleştirmiştir. Betofiber Isı Yalıtımlı Panel Sistemi, muadili panel sistemlerine göre ½ oranında binaya daha az yük getirirken, yangın yönetmeliğinin zorunlu tuttuğu A1 yanmazlık sınıfını sağlamakta, üzerinde bulunan alümünyum folyo ile de yeni TS 825’e göre incelendiğinde yoğuşmayı tamamıyla engellediği görülmektedir.

BETOFIBER Isı Yalıtımlı Panel Sistemi, binaya 55-65 kg / m2 gibi muadillerine göre ½ oranında daha az yük getirmesi yanında, A1 yanmazlık sınıfına sahip, lamda değeri, yoğunluğu, sertifikalı olarak belgeli ve her noktada eşit kalınlıkta kullanılan taşyünü ile tam bir izolasyon sağlayarak, yoğuşma sorununu da üzerinde bulunan alüminyum folyo ile engel olarak, tüm gerekli kriterleri "tek bir sistemde" taşıyan Avrupa Standartlarında bir marka olarak ülkemizde hizmet vermektedir.

GRCA (Glassfibre Reinforced Concrete Association) tarafından, 2008 yılında Prag’da düzenlenen en son kongre olan "15.Uluslarası Elyaf Katkılı Beton Üreticiler Birliği Kongresi"nde En Kaliteli Üretim Yapan Üretici ödülünü alan BETOFIBER, 2009 yılında GRCA tarafından 6 aylık bir denetim sonucunda "Onaylı Üretici Belgesi" ( GRCA AMS)’ni de alarak sektöre, know how’a sahip profesyonel bir ekip ile yeni bir bakış açısı ve kalite getirdiğini, Avrupa kriterlerini sağlayan bir marka olarak belgelendirmiştir.

GRCA tarafından da belgelendirilen, Avrupa’nın en büyük elyaf katkılı beton üretim tesislerine sahip olan BETOFIBER, 250.000 m2 kapasiteli üretim hacminde, tüm ürünlerinin döküm kayıtlarını tutmakta, günlük test levhaları alarak, üretimlerinin TS EN 1170-5 Eğilme Dayanımı Tayini testlerini kendi laboratuarında yapmaktadır.

A KESİTİ

B KESİTİ

GRC Prekast Nedir?

Glassfibre Reinforced Concrete (Elyaf Katkılı Beton); alkaliye dayanıklı özel cam elyafı ile beyaz çimento-kum harcı karışımıdır.
Bu malzeme elyafın donatı görevini gördüğü betondur.

GRC Prekast Nasıl Üretilir?

GRC Prekast,silis kumu-beyaz çimento karışımı özel granülometrideki harmanın, alkaliye dayanıklı ithal cam elyafı ve polymer katkılı olarak, özel kalıplara püskürtme suretiyle dökülmesiyle üretilen bir betondur. AR-cam elyafı ve polymer, GRCA tarafından onaylı üreticilerden temin edilmelidir. Betofiber, kurulduğu günden bugüne GRCA (Elyaf katkılı beton Üreticiler Birliği) üyesi olup,kurulduğu ilk yıl GRCA Merit Prize (En İyi Üretici Ödülü)'nü almıştır. Bununla yetinmeyerek, ikinci yılında 6 aylık bir denetimin sonucunda GRCA AMS(Onaylı Üretici Belgesi)'i de almaya hak kazanarak,bu belgeye sahip Türkiye'deki iki firmadan biri olmuştur.

Avrupa Standartları’nda Isı Yalıtımlı Cephe Paneli

• Yeni TS 825’e Göre Yoğuşma Problemine Kesin Çözüm,
• A1 Yanmazlık Sınıfında Her Noktada Eşit Kalınlıkta Isı İzolasyonu,
• Muadili Sistemlere Göre %50 Oranında Binaya Daha Az Yük,
• Patentli Ankraj Sistemi,
• Tüm Çelik Aksam, Standartlara Uygun Kalite Belgeli Sıcak Daldırma Galvaniz,
• GRCA AMS Onaylı Üretici Belgesi ve GRCA 2008 Merit Ödülü

Yanmaz Dış Cephe Sistemi

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük GRC Prekast fabrikasına sahip olan Betofiber, dış cephe kaplamada yeni bir sayfa açtı. Betofiber Isı Yalıtımlı Cephe Panel Sistemi, muadili panel sistemlerine göre % 50 oranında binaya daha az yük getirirken, ısı izolasyonu için kullandığı taşyünü ile yangın yönetmeliğinin zorunlu tuttuğu A1 yanmazlık sınıfını sağlamakta, taşyünü üzerinde bulunan alüminyum folyo ile de yeni TS 825’e göre incelendiğinde yoğuşmayı tamamıyla engellemektedir.

DEPREM TESTİ