ISI YALITIMLI PREKAST CEPHE PANEL SİSTEMİ

Betofiber GRC Prekast Paneller ise sistem olarak, statik hesaba göre gerekli kesit boylarına sahip çelik karkas ile desteklenerek, özel kanal tipli ankraj malzemeleri ile binaya tespit edilir. Mimari tasarıma uygun olarak, modüler hale getirilen Betofiber GRC Prekast Panel, betonarme iskeleti tamamlanmış yapıya montajı yapılırken, bina iskeletinde olabilecek şakül ve ölçü problemleri önceden belirlenmek suretiyle kolayca çözümlenebilmesine olanak tanır.

“Betofiber Prekast Cephe Panel Sistemikatma değer yaratır” Beton yüksek basınç dayanımına sahiptir fakat çekmeye karşı aynı şey söz konusu değildir. Cam elyafı takviyeli beton içindeki özel elyaf sayesinde hem çekmeye, hem de basınca karşı mukavimdir. Örnek vermek gerekirse, cam elyafının çekme dayanımı çeliğin 3 katı, elastisite modülü de 3-4 katı kadardır.

Ayrıca elyaf paslanmayacağı için malzeme çok uzun ömürlüdür. Betofiber Isı Yalıtımlı Cephe Panel Sistemi pürüzssüz ve hatasız yüzeyleri ile binaların bir mücevher gibi diğerlerinden ayırt edilmesini sağlar. İster cephe panelleri olsun, ister dekoratif elemanlar tüm Betofiber ürünleri binalarda yaratıcı ve estetik tasarımlara olanak sağlar. Betofiber doğal renkleri ile kullanılabileceği gibi istenilen renkte de boyanabilir. Her şekilde kalıcı ve uzun ömürlü temiz bir yüzeye sahiptir.Betofiber Isı Yalıtımlı Cephe Panel Sistemi ve Dekoratif elemanları alternatif cephe sistemlerine göre daha kolay ve hızlı monte edilebilmektedir. Betofiber Isı Yalıtımlı Cephe Panel Sistemi sandviç sistemi içinde içerdiği A1 yanmazlık sınıfına sahip alüminyum folyolu taşyünü ile her iklim koşulu için çok yüksek ısı yalıtımı sağlamaktadır. GRC Prekast iyi bir akustik performansa sahiptir. 10 mm kalınlığındaki GRC Prekast, ortalama 30 dB üzerinde ses izolasyonu sağlar. Betofiber elyaf takviyeli beton yanmaz, tutuşmaz ve hiçbir şekilde yanarak duman vermez. Ayrıca St. Gobain Cem-Fil Alkali dayanımlı elyaf (ARG) ile üretilen Betofiber asit ve alkaliye, biyolojik etkilere ve ultraviyole ışığa karşı dirençlidir.

Avrupa Standartlarında Üretim

Betofiber Isı Yalıtımlı Cephe Panel Sistemi yapılara özel geliştirilen tasarımlara uygun olarak üretim tesislerimizde üretilmektedir. Üretim süreci, kalıp yapımı, karkas imalatı, döküm, izolasyon ve montaj aşamalarından oluşmaktadır. Kalıp aşaması; üretilecek elemanların dökümü için hazırlanan kalıpların yapımını içerir. Projenin özelliğine göre kalıplar fiber, ahşap veya çelik malzemeden üretilmektedir. Bir sonraki imalat aşaması ise tüm cephe panellerinde tamamı galvanizli karkas sistemi kullanılarak gerçekleştirilir. Döküm aşamasında ise panellere ve diğer tüm üretimlerimize elyaf takviyeli betonlar için geliştirilmiş St. Gobain üretimi Cem-Fil (ARG) elyaf kullanılmaktadır. Elyaf katkılı beton üretiminde Cem-Fil veya muadili alkali dayanımlı elyaf kullanılması çok önemlidir.

Piyasada satılan elyaf zaman içinde betonun içerisindeki alkali elementler ile reaksiyona girerek erimekte ve elemanlar özelliğini yitirmektedir. Bu da ileride çatlaklara neden olarak malzemenin işlevini yitirmesine ve cephede ciddi izolasyon problemlerine neden olmaktadır. Döküm için kullanılan tüm özel sprey sistemleri İngiltere’den ithal edilmiştir. İngiltere’den ithal edilen özel sprey sistemlerinin kullanıldığı dökümden çıkan panellerde, muadillerine göre hafif fakat çok etkili bir izolasyon malzemesi olan ve yangın yönetmeliğinin zorunlu tuttuğu A1 yanmazlık sınıfında alüminyum folyolu

Depreme dayanıklı patentli Betofiber montaj sistemi

Üretimi tamamlanmış cephe elemanları binalara Avrupa ve Amerika da şart koşulduğu gibi bulonlu sistem olarak monte edilmektedir. Bu şekilde olası bir deprem esnasında ortaya çıkabilecek yüklerin yer değiştirmelerle tolere edilmesi sağlanabilmektedir.

Üretimimiz her aşamada sıkı bir denetim ve kalite kontrolden geçmektedir. Türkiye’de sadece 2 firmanın sahip olduğu İngiltere’de merkezi bulunan GRCA tarafından yapılan uzun denetimler sonrasında, belli kriterlerin sağlanması ile verilen GRCA AMS (Elyaf Katkılı Beton Birliği Onaylı Üretici Belgesi) ye sahip olan firmamız, kendi bünyesinde bulunan laboratuarı ile de günlük testlerini yaparak Türkiye’de bir ilke imza atmıştır. Know how’a sahip, sürekli eğitim programlarına katılan profesyonel ekibimiz tarafından onay verilen ürünlerimiz montaj sahasına sevk edilir.

Dekoratif cephe elemanları da cephe panelleri ile aynı özellikte üretilmekte, ancak izolasyon kullanılmamaktadır. Betofiber dekoratif pencere söveleri, sütunlar ve harpuştalar yapılara estetik özellikler katar ve binaların değerini yükseltir.

GRC Prekast Nedir?

Glassfibre Reinforced Concrete (Elyaf Katkılı Beton); alkaliye dayanıklı özel cam elyafı ile beyaz çimento-kum harcı karışımıdır.
Bu malzeme elyafın donatı görevini gördüğü betondur.

GRC Prekast Nasıl Üretilir?

GRC Prekast,silis kumu-beyaz çimento karışımı özel granülometrideki harmanın, alkaliye dayanıklı ithal cam elyafı ve polymer katkılı olarak, özel kalıplara püskürtme suretiyle dökülmesiyle üretilen bir betondur. AR-cam elyafı ve polymer, GRCA tarafından onaylı üreticilerden temin edilmelidir. Betofiber, kurulduğu günden bugüne GRCA (Elyaf katkılı beton Üreticiler Birliği) üyesi olup,kurulduğu ilk yıl GRCA Merit Prize (En İyi Üretici Ödülü)'nü almıştır. Bununla yetinmeyerek, ikinci yılında 6 aylık bir denetimin sonucunda GRCA AMS(Onaylı Üretici Belgesi)'i de almaya hak kazanarak,bu belgeye sahip Türkiye'deki iki firmadan biri olmuştur.

Avrupa Standartları’nda Isı Yalıtımlı Cephe Paneli

• Yeni TS 825’e Göre Yoğuşma Problemine Kesin Çözüm,
• A1 Yanmazlık Sınıfında Her Noktada Eşit Kalınlıkta Isı İzolasyonu,
• Muadili Sistemlere Göre %50 Oranında Binaya Daha Az Yük,
• Patentli Ankraj Sistemi,
• Tüm Çelik Aksam, Standartlara Uygun Kalite Belgeli Sıcak Daldırma Galvaniz,
• GRCA AMS Onaylı Üretici Belgesi ve GRCA 2008 Merit Ödülü

Yanmaz Dış Cephe Sistemi

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük GRC Prekast fabrikasına sahip olan Betofiber, dış cephe kaplamada yeni bir sayfa açtı. Betofiber Isı Yalıtımlı Cephe Panel Sistemi, muadili panel sistemlerine göre % 50 oranında binaya daha az yük getirirken, ısı izolasyonu için kullandığı taşyünü ile yangın yönetmeliğinin zorunlu tuttuğu A1 yanmazlık sınıfını sağlamakta, taşyünü üzerinde bulunan alüminyum folyo ile de yeni TS 825’e göre incelendiğinde yoğuşmayı tamamıyla engellemektedir.

DEPREM TESTİ